Stichting Al-Houda herziet haar protocol betreffende moskeebezoek

Naar aanleiding van de aangescherpte maatregelen die op 14 december 2020 door het kabinet zijn aangekondigd en het daaropvolgende advies van onze Moskee Alert, is het bestuur van Stichting Al Houda genoodzaakt het protocol met betrekking tot moskeebezoek te herzien.

Stichting Al Houda voert per direct de volgende wijzigingen door:
– Alle onderwijsactiviteiten worden opgeschort;
– Er is geen mogelijkheid om het vrijdaggebed in de moskee bij te wonen, slechts online is dit te volgen, en bestuur ,Vrijwilligers;
– De moskee blijft open voor de vijf dagelijkse gebeden met een maximum van 30 bezoekers;
– Alle activiteiten kunnen alleen online bijgewoond worden.
– Djanazah-gebeden zijn slechts toegankelijk voor familieleden met een maximum van 100 bezoekers;

Verder geeft de stichting het dringende advies om zoveel mogelijk de gebeden thuis te verrichten.

Deze maatregelen zullen in ieder geval tot 19 januari 2021 van kracht blijven. Het bestuur zal de komende periode de ontwikkelingen in de gaten houden en eventuele wijzigingen zo snel mogelijk communiceren. Het kabinet zal dinsdag 12 januari 2021 met een update komen. Wij zullen daarna kijken wat de consequenties zijn voor onze stichting.

Bij het nemen van dit moeilijke besluit hebben wij onze religieuze plicht, het maatschappelijk belang en onze bestuurlijke verantwoordelijkheid meegewogen. Ondanks dat religieuze instellingen uitgezonderd worden, geven wij gehoor aan het dringend verzoek van de overheid om het aantal bezoekers tot maximaal 30 te beperken. Met deze maatregelen draagt stichting Al Houda bij aan de veiligheid en de gezondheid van haar achterban en de samenleving als geheel.

Wij vragen iedereen om geduld te hebben in deze moeilijke tijd en kracht te putten uit onze mooie geloof.

Bestuur stichting Al-Houda