Donor register wat is veranderd vanaf 1 Juli 2020 Donor wat wel en wat niet?
Donor register wat is veranderd vanaf 1 Juli 2020
Donor wat wel en wat niet?
 
Moskee Al Houda heeft op vandaag 2 december jl. De kleine Wereld voor en door de bewoners haar inzet bewezen.
Samen met onze vrijwilligers kijken we terug op een geslaagde dag. De uren vlogen voorbij en met plezier als groep, is genoten tijdens de voorbereiding van de avondmaaltijden.

In totaal 75 maaltijd opgehaald of bezorgen aan de behoeftige. De warme reactie en dankbaarheid van onze bezoekers doen ons goed en moedigt ons aan om dit weer te mogen organiseren. …

Meer weergeven
‘Covid-19 raakt kwetsbare mensen in onze wijk extra hard.
Vanaf 2 december kunnen bewoners van De Kleine Wereld met een stadspas een warme maaltijd halen of laten bezorgen.
Tot het einde van het jaar op woensdag tussen 16.00 en 18.00 uur.
Is lachgas wel zo onschuldig als het lijkt? Hoe herken je signalen van lachgasgebruik en wat zijn de gevolgen? De jongerenburgemeester gaat in gesprek met:
– Ben Nassir Bouayad en Mohsin Ben El Faquih Akalay van de politie
– Driss Kaamouchi als expert in de verslavingszorg vanuit Jellinek
#Achraf El Johari (jongerenburgemeester van Amsterdam)
#Azzeddine Asirhane
#Ustadh Jalal Ibrahim
#Kadi Ouahabi Abdelhamid
 
 

.

Salaam Alaikoum
Beste Broeders/Zusters,
Wij danken Allah die ons in staat heeft gesteld in deze tijden van beproeving om anderen die het nodig hebben van nut te kunnen zijn.
Ik heb contact met een bekende broeder Si Najem Oulad Ali die al een tijdje vast zit in Marokko door Corona.
Wij van Moskee Al houda zamelen geld in voor Ramadaan Voedselpakketten ter waarde van € 30,-
Voor de ramadaan wordt het voedselpakket uitgedeeld aan de behoeftigen. En de intentie is dit voor de ramadan te doen omdat de hulp nog steeds nodig is en voorlopig zo zal blijven.
Najem Oulad Ali en wij van Al Houda zullen jullie uiteraard op de hoogte houden van de ontwikkelingen.
Voel je vrij om dit te delen met je naasten. Uit gesprekken blijkt dat veel mensen wel iets willen doen maar simpelweg niet weten hoe of wat. Elke steun is van harte welkom en wij zorgen verder voor dat uw steun terecht komt bij diegene die het hard nodig hebben.
Bestuur Moskee Al Houda,

In de Moskee zijn vele stickers, banners aangebracht om het naleven van deze regels te vergemakkelijken. Laten wij elkaar ook helpen herinneren aan het naleven van deze regels want dat vraagt om zelfdiscipline.

Vandaag was het voor de meiden uit de omgeving “ kleine wereld” een gezellige hennadag, dit is georganiseerd door stichting AlHouda voor de meiden die het niet zo breed hebben en toch een keer mooi wilden uitzien. Het betrof een groep van meer dan 50 jonge meiden. Het was wel hard werken door de twee meiden van AlHouda, maar dit vonden ze niet erg, het was onvergetelijk, iedereen was blij en vonden het allemaal erg leuk. Dit is voor herhaling vatbaar.

Zaterdag 19 december 2020 gaat onze jongerenburgemeester Achraf el Johari in gesprek met oud kamerlid Joram van Klaveren en imam Azzedine Karrat over de toekomst van de Islam in Nederland.
Wees erbij, live op onze Facebookpagina en Youtube

Zakaat is een van de 5 pijlers waarop de Islam berust. De letterlijke betekenis van Zakaat is vermeerderen. Technisch gezien betekent Zakaat het zuiveren van iemands rijkdom en bezittingen door het doneren van een voorgeschreven hoeveelheid aan de armen en behoeftigen in een daad van aanbidding.

 
Hedendaags moeten we op straat en in de maatschappij afstand van elkaar bewaren.
Afstand van elkaar maar niet van ons mooi geloof! Juist in deze moeilijke tijd vinden wij kracht,vertrouwen en rust in de islam en de heilige Koran.
Moskee Al Houda organiseert voor de jeugd tot 12 jaar een online Koran recitatie wedstrijd. Stuur ons je filpmje met (soerat Sabi) en wij zullen het plaatsten op onze Facebook site.
De ingezonden filmpjes kunnen geliket worden op Facebook en zullen beoordeeld worden door een 3 tallige jury.
Doe je best lieve jeugd en deel met ons jullie kennis en mooie voordracht.
Beste ouders/lieve kinderen,
InsAllah zijn jullie in goede gezondheid , in deze periode is ons leven drastisch veranderd. We blijven zo veel mogelijk thuis, houden minimaal 1,5 meter afstand en houden ons aan de andere maatregelen. Dit doen we voor onze veiligheid, gezondheid en die van onze medemens.
Met betrekking tot arabische lessen blijven we bij stichting al Houda zeer actief om contact met jullie te houden. We moedigen jullie aan om opdrachten en oefeningen te maken, met de kinderen, omtrent de heilige Koran en arabische taal.
Vandaag willen we mededelen dat wij een nieuwe programma aangeschaft hebben waarin dit alles te vinden is, de kinderen zullen hier veel plezier aan hebben en al doende hun kennis vergroten. Dit programma zal gratis beschikbaar worden gesteld.
De directie en het bestuur zijn van mening dat hierop geen winst mag worden gemaakt, het onderwijs van onze kinderen is het allerbelangrijkste en moet voor iedereen vrij toegankelijk zijn. Juist in deze onzekere tijd met veel onwetendheid.
Het programma is vermakelijk, simpel en efficiënt. Graag bieden wij jullie deze aan, maak er veel gebruik van en verbeter jullie kennis.Deze week ontvangen jullie de inloggevens, mocht dat niet het geval zijn belt u mij en u zult ze onmiddellijk toegestuurd krijgen. Veel leerplezier gewenst.
InsAllah blijven wij allen gezond, veel sterkte gewenst!